Den Gode, Den Onde og Den Grusomme

For three men the Civil War wasnt hell. It was practice!

Jeps, jeg har været i biffen for at gense 66 klassikeren! En dag på vej hjem fra arbejde så jeg skiltet herunder og tænkte hvorfor ikke? Filmen var den udvidede 2003 udgave som varede knap tre timer.

Filmen så jeg i Michigan Theater, som jeg tidligere har fotograferet udefra, men denne gang fik jeg mulighed for at komme indenfor og hvilken oplevelse. Forhallen kunne jeg skimte udefra, men indefra er det helt fantastisk – herunder er et par billeder fra turen fra gaden og ind til salen, men de retfærdiggøre slet ikke bygningen.

The lobby of Michigan TheaterHall of Michigan Theater

Jeg tror det var i anledningen af Summer Classic Film Series havde de en musiker til at spille på biografsalens Barton pipeorgel.

Steven Ball

Michigan Theaters Barton pipeorgel blev installeret da biografen blev bygget i 1927 og blev brugt til at skabe underlægningsmusik til stumfilm ofte sammen med biografens 11 mands orkester. Orglet er et af de få originale Baton Pipe Organs, der stadig er i brug – og det var det også den dag jeg kiggede forbi. Så istedet for reklamer og forfilm var der storslået filmmusik indtil filmen startede.

Der kan sidde 1700 i salen og salen bliver idag brugt til film, koncerter og andre kulturelle events.

Hvis du er interesseret i mere historie om biografen og orglet er der et par link her:

Jeg holder weekend fra i dag, da jeg i morgen tidlig tager til Myrtle og Gene Eckhardts guldbryllup i Sheboygan, Wisconsin. Det er en 600 km køretur, som jeg tager med Amtrak da jeg endnu ikke har fået købt en bil.