Arbejdet hos Menlo Innovations

Indtil nu har jeg stort set kun skrevet om hvad jeg har lavet i fritiden herover, men jeg mangler at fortælle om mit job. Og der er meget at fortælle, hvilket også er grunden til at jeg ikke har fået det gjort, men her kommer det første indlæg om mit arbejde

Firmaet
Firmaet jeg er ansat hos hedder Menlo Innovations og er en del af Menlo Associates som blev startet af fire partnere i 2001.

Navnet Menlo har de valgt fordi en af deres inspirationskilder er Thomas Edison og hans Menlo Park. Menlo Park var et sted hvor Edison samlede en masse kloge hoveder i det han kaldte en opfindelses-fabrik. I stedet for at lade folk fra forskellige forskningsfelter arbejde i hvert deres lokale, var en af hans ideer at lade folk arbejde i det samme lokale, og på den måde skabe bedre kommunikation og samarbejde på tværs af faglighed og arbejdsområde. Hans mål var at skabe en mindre innovation hver 10. dag og en større hver halve år.

Hos Menlo Innovations benytter de en lignende tilgang, hvor vi alle sidder i det samme rum store rum med rig mulighed for kommunikation på tværs af projekter og faglighed. Der er små iterationer på en uge dvs. en ny udgave af softwaren bliver demonstreret for kunden hver eller hveranden uge.

Menlo main floorSåledes ser hovedrummet ud. Alle borde kan flyttes rundt efter behov og væggene bruges til at holde styr på projekterne

Principperne vi bruger, når vi udvikler software, er en del af en nyere udviklingstankegang, der kaldes Agile Software Development. Der er en række forskellige principper i Agile software development, og på et senere tidspunkt vil jeg komme ind på hvordan vi udfører dem. Til dem der kender til XP/Agile development kan jeg fortælle at vi har stand-up møde hver morgen; alt produktionskode er skrevet i par; vi skriver testklasser før vi skriver koden og vi arbejder i ugentlige iterationer med ny partner for hver iteration.

Udover Menlo Innovations, som er den del af firmaet som står for at producere software, er der også det der bliver kaldet Menlo Institute, hvilket er undervisningsdelen. En stor del af virksomhedens omsætning kommer fra at undervise andre i de metoder vi bruger.

Mit arbejde
Der er fem jobtyper hos Menlo (mere her) og jeg er ansat som developer (softwareudvikler).

Nu må jeg hellere komme i seng, men jeg mangler stadig at fortælle om:

  • Hvad laver jeg egentlig
  • Hvordan ser det ud hos Menlo
  • Atmosfæren
  • Hvordan vi arbejder (Par-programmering, TDD, standup møder etc.)
  • Kunderne og projekter vi arbejder med

Og så har jeg lige hørt at et af de bedste danske bands, Raveonettes kommer forbi Detroit.

Terrific news people

Depeche Mode have asked us to open up for them on their forthcoming US tour, November 15th to December 1st. We happily accepted! Yeah! Itll be an arena tour across the US and were very excited and thrilled about this amazing opportunity. We all hope to see you there and to bring our music to uncharted territory and spread the gospel!

Fra The Raveonettes Nyhedsbrev

Rave on!