Nytår i New York

Vi tog turen til østkysten med Greyhound busser og det var slet ikke så galt som frygtet. Godt nok var det en tur på 18 timer, så vi var ret kvæstet da vi nåede frem.

The Cleveland bus at a higway plaza

Vi var med fire forskellige busser, de kørte alle sammen til tiden, der var plads til os, vores bagage var med os hele vejen og ingen af dem vi sad ved siden af lugtede. Prisen var kun $55 (ca. kr. 340) for at rejse 1.000 km.

En af de rejsende vi snakkede med undervejs var den 21 årige hvide Justin fra Kenosha, Wisconsin, som aldrig havde været udenfor Wisconsin. Han havde allerede været i fængsel tre gange og var nu på prøveløsladelse, og på vej til New York for at besøge en ven og starte på en frisk. En stille og rolig fyr, som har allerede har oplevet en del og som nu var på sit livs første rigtige rejse.

Empire State BuildingTrump International GlobeMacy and Scooby

Dette var mit 3. besøg i New York (tidligere var i 1990 og 2000) og hver gang har byen efterladt mig med et anderledes indtryk. Denne gang virkede byen meget venligere og ikke så intimiderende, som de to tidligere gange. Men jeg er stadig ikke kommet ud over turiststadiet og bare vandret rundt på må og få – forhåbentlig får jeg en chance mere for at komme til NY på denne tur. Vi hoppede på en turistbus, som tog os igennem områder som SoHo, Brooklyn, the Village, Harlem – som det kunne være spændende at tilbringe mere tid i.

Solomon and Femi Oshagbemi

Vi boede hos Femis bror Solomon i Morristown, NJ en times kørsel med tog fra Manhattan.

Nytårsaften var vi i byen fra om morgenen. Omkring klokken 18 gik vi mod Times Square og der var allerede godt fyldt op, så vi kom til at stå fire blokke fra hvor det hele foregik. Vi kunne ikke se meget af det der skete på scenen og lyden nåede dårligt ned til os.
Af sikkerhedsgrunde bliver man lukket inde i afspærringer og man kan ikke komme tilbage hvis man først er gået ud af dem. Så med 6 timers venten og ingen mulighed for at lade vandet eller lignende, havde vi ikke drukket særligt meget i løbet af dagen. Men værst af alt vi havde heller ikke fået noget alkohol med os. Da klokken blev tolv smagte vi whiskey fra folkene der stod ved siden af os, men ellers var det en meget ædruelig nytårsaften

The ball has dropped

I det hele taget var Times Square tingen en noget flad oplevelse. Jeg er glad nok for at have set det, men det er ikke noget jeg har lyst til at gøre igen. Så heller en aften med vennerne, god mad, champagne og krudt.

Den 2. januar kørte vi hjem på 9 timer med en af kollegaerne som er fra New Jersey.

Se resten af billederne fra turen her.

Jeg håber alle i DK er kommet godt ind i det nye år :D