Sidste dag på jobbet hos Menlo

Onsdag var den sidste dag på jobbet hos Menlo Innovations, og det har været 11 fantastiske måneder jeg har haft her. Her er et par billeder fra min sidste dag.

Min afrejse blev fejret med rigtig amerikansk kage.
Cake #1
Cake #2

Først og fremmest har jeg haft det rigtig skægt med de andre softwareudviklerer. Vi arbejder altid i par (to personer foran en computer og et keyboard) og vi skifter makker hver uge, så det bliver som en slags familie. Til at begynde med virker det som om der er meget larm i rummet, men man vender sig hurtig til det. Kommunikation er en vigtig del af det at udvikle software – især hos Menlo – og hvis man kunne måle hvor mange timer der bliver snakket omkring disse borde ville de fleste nok blive forbavset.
Ovis developer team
Til at styre det hele så vi faktisk kan skrive kode (og ikke skal lave alt muligt andet) er der for Ovis projektet to managerer David og Tom, som er et par herlige gutter.
David and Tom - the managers
Og til at styre alt det praktiske sidder Bob (en af de tre ejere) og Elaine i kælderen
Elain and Bob making the wheels turn
På min sidste dag havde vi Extreme Interviewing som de kalder det her. I stedet for at kigge på folks CV bliver folk først og fremmest hyret på deres børnhave-egenskaber, hvilket basalt set vil sige at de kan lege med andre uden at rive dem selv eller deres kammerater i håret. Det er en meget sjov øvelse og denne gang havde vi 32 folk forbi for at prøve at lege. Læs mere her om hvordan Menlo hyrer folk. Her er James (en af ejerene) igang med at snakke med nogle af de interviewede efter seancen.
James debriefing interviewees after the Extreme Interview

Menlo er et rigtig fedt sted at være praktikant, for fra time eet er du midt i et projekt og i løbet af et par uger er du bragt op på niveau med resten af teamet. Fordi vi arbejder, som vi gør, er der utroligt meget fokus på gruppen som et hele, hvilket gør en Aalborg Universitets studerende lun om hjertet :).

Fordi Menlo prioriterer en 40-timers arbejdsuge har jeg haft en masser af fritid, hvilket jeg ikke har følt jeg har haft da jeg gik i på universitetet. Det har givet mig mulighed for at lave en masse andet, så derfor har mit arbejde, uberettiget, ikke fyldt meget her på bloggen.

Og nu er jeg på vej ud af døren igen – men mere om det senere. Her er lige et par andre glimt fra Menlo

RDet daglige stand-up møde, hvor en token styrer hvem der taler og hvor alle giver en kort beskrivelse af hvad de laver.
Standup meeting at Menlo

Femi og noget af vores legetøj. Alt det bløde bliver som regl brugt som kasteskyts hvis det hele bliver lidt for kedeligt.
The office toys
Væggene bliver brugt som arbejdsplads her er det vinduerne i konferencerummet der er blevet taget i brug
Discussing designs