Video Blogger Konference – vloggercon 2006

Weekenden den 10. 11. var jeg til konference. Emnet var video blogs, en måde at bruge nettet til at vise video på regelmæssig basis. Video på nettet er ikke nyt, men vi er nu ved at være ved et punkt, hvor teknikken er ved at blive så brugbar, at det ikke kun er de få nørder, der kan lægge video på nettet, hvilket åbner op for videoer der er meget mere interessant end det nørder kan producere.

Jeg var ikke sikker på at jeg ville nå til San Francisco til weekenden, så jeg havde ikke købt billet til vloggercon, som foregik over weekenden. Men til min overraskelse meldte de udsolgt lige som jeg kom til byen. Heldigvis vidste Andreas hvem jeg skulle snakke med og jeg endte med at blive frivillig mod at hjælpe med det praktiske.

Jeg gik til mange af oplæggene, og der var mange spændende tiltag i gang overalt. De fleste oplæg er ved at være klar som on-demand video. Der var en masse networking i gang under hele konferencen, som jeg ikke deltog særlig meget i, men jeg havde et par interessante samtaler med et par stykker, blandt andet et par af kun fem fra blip.tv, som har en virkelig god video service.

Her er lige et par links; åbningstalen af Peter Van Dijck et videoklip og hele talen, og så en række af diskussionerne der er blevet samlet op senere.

Søndag tog jeg en afstikker til en block-party i området der kaldes The Haight, som har været stedet for hippiebevægelsen tilbage i 60erne. Det var dagen for den årlige gadefest hvor de lukker et par blokke af og havde bands til at spille i hver ende af gaden.

colorful houses
Colorful dancing
The clown and the cop

Her er et par klip fra min tur ned igennem gaden.

quality=high width=320 height=256 name=movie type=application/x-shockwave-flash pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashplayer>